keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Opiskelijat vauhdissa!


Tervehdys sosionomi-opiskelijoilta Tiinalta ja Viljalta!


Olemme suorittamassa aikuissosiaalityöhön painottuvaa työharjoitteluamme sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistoiminnassa vapaaehtoistyön koordinaattorin Meeri Kuikan alaisina. Perehdymme vapaaehtoistyön koordinaattorin laajaan työnkuvaan ja olemme mukana erilaisissa projekteissa. Päivät ovat erilaisia ja täynnä hulinaa: välillä sinkoillaan ympäri Helsinkiä, välillä suunnitellaan tapahtumia kokouksissa. Harjoittelumme kestää noin kolme ja puoli kuukautta mutta erilaisista aikatauluista johtuen olemme paikalla yhteensä lähes puoli vuotta. Olet ehkä nähnytkin meidät monessa mukana!


Harjoittelumme tavoitteina ovat vapaaehtoistoimintaan ja sen mahdollisuuksiin perehtyminen sekä sen vaikutus osallistujiin. Valitsimme Meerin kanssa työskentelyn harjoittelupaikaksemme, koska vapaaehtoistyö kattaa kaikki sektorit sosiaali- ja terveyspuolella. Sen avulla saamme hyvän kokonaiskuvan eri palveluista ja monista yhteistyötahoista, joita voimme hyödyntää tulevaisuudessa sosiaalialan ammattilaisina. Olemme päässeet vierailemaan monissa eri toimipisteissä kuten asukastaloissa, lähiöasemilla, vastaanottokeskuksissa sekä vammaispuolen toimintayksiköissä.

 
Vapaaehtoistoiminta on tärkeä osa yhteiskuntaa. Se on monipuolista ja palkitsevaa tekemistä, joka antaa kaikille osapuolille hyvää mieltä, piristysruiskeen arkeen ja parhaimmillaan sitä kautta luodaan ystävyyssuhteita. Kuka tahansa voi osallistua omien taitojensa ja aikataulujensa mukaan. Teemme itsekin vapaaehtoistöitä koulun ohella. Mahdollisuuksia on niin monenlaisia, että jokaiseen elämänvaiheeseen löytyy sopiva tapa.

 
Toivottavasti tavataan tulevissa tapahtumissa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti