perjantai 13. marraskuuta 2015

Kokemuksia tukiperheenä olemisesta

Kokemuksia tukiperheenä olemisesta


Olen toiminut tukiperheenä 3 vuoden ajan ja haluan kertoa kokemuksistani. Toimin kahdelle alle 10-vuotiaalle koululaiselle tukiperheenä. Lapset ovat samasta perheestä tyttö ja poika. He käyvät meillä kerran kuukaudessa yhtenä viikonloppuna.

Kävimme läpi henkilökohtaisen valmennuksen tukiperheeksi, josta saimmekin hyvät valmiudet toimintaan. Kun kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten rikosrekisteriote ym. olivat ok, hain lapset kotoa ensimmäiselle vierailulle meille. Minulle tuli yllätyksenä, että toinen lapsista ei halunnutkaan lähteä meille. Lähti kyllä kuitenkin lopulta, kun äitikin kovasti suostutteli. Muutaman seuraavan kerran hän ei myöskään olisi halunnut lähteä, mutta sitten lähtö sujuikin lopulta hyvin. Nyt ei ole ollut ongelmia lähdön hetkellä, vaan lapset tulevat meille mielellään.

Kun lapset tulevat, vaihdamme kuulumisia puolin ja toisin. Lapset kertovat nauttivansa meillä erityisesti hiljaisuudesta, kun ovat pois Helsingin "hulinoista". Seuraamme myös paljon lintujen laulua ja seuraamme muutenkin luonnon ihmeitä ympäri vuoden. Käymme myös uimassa, ilmaistapahtumissa ja joskus elokuvissa tai lasten teatterissa kotimme lähistöllä. Lapset kyllä "haluavat" kaikkea, mutta siinä on pysyttävä omissa asettamissa kohtuuden rajoissa.

Voin suositella tukiperhetoimintaa myös muille sitä miettiville. Se vie vain yhden viikonlopun kuukaudesta. Lasten vanhempia auttaa kovasti se,  että he voivat silloin huilata ja ladata akkuja, kun lapset ovat meillä.

Kannattaa miettiä, haluaisitko sinäkin olla mukana auttamassa lapsia tukiperheenä! Suosittelemme- toiminta on kivaa!


 Kirjoittajana: tukiperheen äiti Maija Riksusta

1 kommentti:

  1. Kivaa lukea aiheesta. Ei olekkaan tullut vastaan aiemmin blogia jossa käsitellään tukiperheenäkin olemista. Itse toimimme perheenä kahdelle alle 8 vuotiaalle sisarukselle, tytölle ja pojalle. Nyt ovat käyneet jo niin pitkään että tuntuvat hyvin tärkeiltä. Minä olen hitaasti ihastuva mutta alkuun jo näen että tulen kiintymään myöhemmin joihinkin ihmisiin. En vaihtaisi pois hetkeäkään. Nyt talven ajan lapset käyvät 2 kertaa kuussa.

    VastaaPoista