torstai 23. heinäkuuta 2015

Kesäterveisiä Riistavuoren palvelukeskuksesta

Kesällä on monta asiaa, joista iloita: luonnon vihreys, auringon lämpö kasvoilla, makeat mansikat ja sulava jäätelö... Sekä tietysti pihalla tepsuttavat eläimet!
Monipuolisissa palvelukeskuksissa osataan nauttia kesästä monin eri tavoin. Lampaisiin pääsee tutustumaan Roihuvuoressa, kanoihin puolestaan Kivelässä sekä Riistavuoressa. Eläimet ovat tulleet ilahduttamaan talon iäkkäitä asukkaita, asiakkaita, työntekijöitä sekä kaikkia alueen asukkaita. Mikä voisikaan olla mukavampaa kuin ihmetellä yhdessä eläinten touhuamista ja vaikka hieman kokeilla lampaiden villaa aidan raosta... 


Riistavuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa vapaaehtoisilla on iso rooli kanojen hankkimisessa ja hoidossa. Vapaaehtoiset hankkivat kanoille kodin. Mökin kokosivat Huopalahden Lions Clubin herrat, minkä lisäksi he myös rakensivat turvallisen aitauksen kanojen mökin ympärille. Yhteistyöllä se sujuu!


Kanat, eli tuttavallisemmin Riistavuoren rinsessat, ovat tuottaneet paljon iloa niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. 
Ritva-vapaaehtoinen kertoo: "He ovat kaunottaria, seurallisia ja todella hyvä trio keskenään. Kova pulputus alkaa kuulua heti kun joku menee kopille."


Kanat saavat luomurehun lisäksi Riistavuoren ravintolan tarjoamaa ruokaa sekä muita herkkuja, kuten etanoita ja matoja. Tällä viikolla kanoille maistuivat lihapullat ja vihreä salaatti. 


Kaikkia ilahduttaa myös tieto kanojen tulevasta. "Tytöille on käynyt hyvä tuuri: he pääsevät syksyllä Loviisan lähelle maatilalle. Sinne heille rakennetaan kanala, johon tulee lämmitys ja valaistus. Myöhemmin he saavat seuraksi muutaman kanan ja yhden kukon," Ritva kirjoittaa.

Riistavuoren kanoihin ja palvelukeskuksen toimintaan voi käydä tutustumassa Etelä-Haagassa, osoitteessa Isonnevantie 28. Toimintaan pääsevät mukaan kaiken ikäiset myös vapaaehtoisina.

Teksti: Ritva Hyvärisen kirjoittaman pohjalta muokannut Miia Pulkkinen
Kuvat: Ritva Hyvärinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti