keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulu on jo ovella...


Viime tiistaina Suursuon sairaalan osastolla 11, eli saattohoito-osastolla, vietettiin pikkujouluja. Iltapäivän aikana potilaat, omaiset, henkilökunta ja vapaaehtoiset viettivät yhdessä aikaa jouluisissa tunnelmissa laulaen ja leipoen pipareita ja tähtitorttuja.
Tänä syksynä kahdessa kaupunginsairaalassa on lähdetty avaamaan sairaalan ovia vapaaehtoistoiminnalle. Suursuon sairaalan lisäksi Malmin sairaalassa alkanut paljon kiinnostusta herättänyt Aulis -vapaaehtoistoiminta.Sairaalassa vapaaehtoiset tunnistaa vihreistä liiveistä. He kaikki ovat osallistuneet tänä syksynä vapaaehtoistoiminnan kurssille. Vapaaehtoiset ovat arvokas lisä sairaalan arjessa; he voivat muun muassa ilahduttaa osastojen potilaita ulkoilemalla heidän kanssaan, vierailemalla osastoilla koiran kanssa, lukea ääneen tai olla läsnä ja kuunnella silloin, kun omaiset ovat kaukana.

Sosiaali- ja terveysvirastossa toimii tällä hetkellä kokonaisuudessaan noin 2000 vapaaehtoista. Vapaaehtoiset osallistuvat omankokoisella panoksellaan rakentamaan Stadista kaupungin, jossa pidämme huolta toinen toisistamme. Jokainen vapaaehtoinen on siksi tärkeä ja arvokas ja tänä jouluna meillä vapaaehtoistoimintaa koordinoivilla työntekijöillä onkin 2000 syytä olla iloisia!

Toivotamme Iloista Joulua kaikille blogimme lukijoille!

Suursuon sairaalassa poseerattiin yhteiskuvassa kurssin päätteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti