keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Suursuon sairaalan vapaaehtoiset perustivat yhdistyksen

Helsingin kaupunginsairaalassa Suursuolla tehtiin historiaa viime viikolla, kun sairaalassa järjestettiin vapaaehtoisten aloitteesta Helsingin Saattohoidon Tukiyhdistyksen perustamiskokous. Aihe oli kiinnostava ja se keräsi paikalle kolmisen kymmentä osallistujaa. Perustamiskokous sujui mutkattomasti Suursuon sairaalan vapaaehtoisen ja kokouksen puheenjohtajana toimineen Kaarina Sarvilinnan johdolla, jolle aihe oli tuttu, sillä hän juristin taustan omaavana olikin luonnostellut yhdistyksen säännöstön valmiiksi.


Helsingin seurakuntayhtymän kouluttamat vapaaehtoiset aloittivat ensiksi toimintansa sairaalan saattohoito-osastolla ja viime syksynä joukko kasvoi, kun sairaalassa järjestettiin ensimmäinen oma vapaaehtoistoiminnan kurssi. Vapaaehtoiset ovat olleet itse aktiivisia ja alkaneet yhdessä ideoimaan yhdistyksen perustamista ja sen toimintaa- tarkoituksena onkin aluksi lisätä Suursuon sairaalan saattohoito-osaston kodinomaisuutta ja viihtyvyyttä.


Vaikka idea yhdistyksen perustamisesta syntyikin Suursuon sairaalassa, ei toimintaa ole tarkoitus rajata vain yhden sairaalan piiriin, vaan yhdistyksen tavoitteena on toimia kaikkien saattohoitoa tarjoavien tahojen tukena Helsingissä. Toivotamme kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan toimintaan tai asiaa kannattavat henkilöt ja yhteisöt voivat liittyä mukaan myös kannatusjäseniksi. Yhdistyksen toimintaa voit seurata sen facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/saattohoidontuki/Yhdistyksen tuoreen hallituksen jäsenistä kuvassa oikealta: Tiia Kursula,
Pekka Kivimäki, Ulla Minkkinen (pj.), Elisa Friberg ja Leila Lehtonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti