keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Tervetuloa Itäkadun perhekeskukseen!

Olen harjoitteluni aikana saanut tutustua monenlaiseen vapaaehtoistoimintaan, jota Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto tarjoaa. Viimeisin ja uusin toimintamuoto, johon tutustuin, on Helsingin ensimmäinen perhekeskus Helsingin Itäkeskuksessa. Tämä uusi perhekeskus avaa ovensa kesäkuussa 2017 ja sijaitsee osoitteessa Tallinnanaukio 1 A.

Kuvan lähde

Itäkadun perhekeskus kokoaa itäisen kaupungin lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluiden peruspalvelut sekä varhaisen ja erityisen tuen palvelut saman katon alle. On ollut mielenkiintoista olla mukana vapaaehtoistoiminnan käynnistämisessä Itäkadun perhekeskukseen. 

Kuvan lähde


Perhekeskuksen aulaan on suunniteltu olohuonemainen tila, jossa lapset voivat leikkiä ja vanhemmat hengähtää hetken. Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden henkilöiden on mahdollista osallistua perhekeskuksen arkeen mm. aulaemäntinä tai aulaisäntinä aulatilassa. 

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille henkilöille järjestettiin kolmen kerran koulutus toukokuun aikana, jossa kävimme läpi erilaisia asioita liittyen tulevaan Perhekeskukseen sekä vapaaehtoisuuteen. Koulutuksissa myös pohdittiin ja harjoiteltiin monenlaisia kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen liittyviä asioita. Tunnelma oli mielestäni oikein postiviinen ja yhteishenki erinomainen! Alla muutama kuva koulutuksesta.
Tässä tehtävässä ei tarvita ennakko-osaamista. Tavallisen ihmiset tiedot ja taidot riittävät ja koulutus tuo mukanaan tehtävään tarvittavan osaamisen. Perhekeskuksen vapaaehtoisena voi toimia oman aikataulun mukaisesti.

Koen, että tämä on mielenkiintoinen tehtävä ja on hienoa, että vapaaehtoiset saavat olla mukana vaikuttamassa kyseisen yksikön vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä.

Toivotan ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Sosionomiopiskelija Pia Suokas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti