maanantai 8. toukokuuta 2017

AULIS - SAIRAALAVAPAAEHTOISTOIMINTA

Tiesitkö Malmin sairaalan Aulis-sairaalavapaaehtoistoiminnasta?

Sairaala vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet henkilöt voivat hakea toimintaan mukaan ottamalla yhteyttä Helsingin Sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistyön koordinaattoriin. Ennen toimintaan osallistumista sairaalavapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet henkilöt saavat koulutuksen tehtävään. Vapaaehtoinen voi olla tukena ja seurana päivystyksessä, aulassa aulaoppaana tai tukena ja seurana osastoilla. Aulis-sairaalavapaaehtoinen on vaitiolovelvollinen. Tehtävään ei edellytetä erityistä osaamista, vaan tavallisen ihmisen tiedot ja taidot ovat riittävät vapaaehtoisena toimimiseen järjestettävän koulutuksen lisäksi.


Tutustuin Aulis - sairaalavapaaehtoistoimintaan Malmin sairaalassa huhtikuun alusta alkaen. Tavoitteeni oli tutustua toimintaan “pintaa syvemmälle”. Toimin sosionomi-harjoittelijana ja tämä tehtävä oli osa tehtävä kokonaisuutta. Päätehtäväni oli toteuttaa voimaannuttava toiminta yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Ilokseni osa Aulis-sairaalavapaaehtoisista osallistuivat mukaan projektiin. Projekti sisälsi eri vaiheita ja muutaman yhteisen tapaamisen. Sain mm. mahdollisuuden haastatella sairaalan asiakkaita ja vapaaehtoisia sekä sain myös itse toimia aulaoppaana Malmin sairaalan aulassa. Näin sain hyvän kuvan mistä toiminnassa on oikein kyse. Projektin lopuksi vierailimme yhdessä vapaaehtoisten kanssa taidemuseo Ateneumissa. Meillä oli hieno päivä ja sain nauttia valoisien ja ihanien ihmisten seurasta. Kiitos Aulis- sairaalavapaaehtoisille toimintaan osallistumisesta!


Aulis- sairaalavapaaehtoinen voi luoda rauhallista ilmapiiriä omalla läsnäolollaan. On hienoa, että paikalla on henkilö jolta voi kysyä apua ja neuvoa käytännön ongelmissa tai mieltä askarruttavista asioista. Suuri Kiitos Aulis-sairaalavapaaehtoisille Välittämisestä!

Aurinkoista kevättä toivottaen,

sosionomi-opiskelija Pia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti