perjantai 22. toukokuuta 2015

Elämä on kliffaa

Värien iloittelua ja naurua

Joukko eri ikäisiä ja osin toisilleen ennalta tuntemattomia ihmisiä pyörii mutkitellen ympäri salia lauleskellen samalla ääneen "kliffaa, kliffaa, elämä on kliffaa, kliffaa kliffaa kun sen vaan hiffaa". Hetken päästä kädessä liehuvat eriväriset huivit ja musiikki vaihtuu tyylistä toiseen. Mistä ihmeestä on oikein kyse?

Tiistaina 19.5. vietettiin lännen alueella toimivien vapaaehtoisten yhteistä virkistyspäivää. Paikalle oli saapunut vapaaehtoisia Riistavuoren monipuolisesta palvelukeskuksesta, Munkkiniemen palvelukeskuksesta, Meilahden virkistyskeskuksesta sekä Kannelmäen ja Hopeatien palvelutaloista. Yhdistävänä tekijänä kaikille oli vapaaehtoistehtävä iäkkäiden ihmisten parissa, osana sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistoimintaa.

Virkistyspäivä aloitettiin kokoontumalla yhteen Riistavuoren juhlasaliin. Jukka toivotti läsnäolijat tervetulleiksi ja kiitti yhteisesti kaikkia vapaaehtoisia heidän toiminnastaan ikääntyneiden hyväksi. Samalla muut paikalla olleet työntekijät Eevastiina, Mari, Heidi ja Miia esittäytyivät.

Hetken keskittymistä ennen liikkeelle lähtöä...

Seuraavaksi itse ohjelma pääsi alkamaan. Essi Tolonen ohjasi puolentoista tunnin mittaisen hetken, jossa vapaaehtoiset pääsivät tutustumaan naurujoogan, huivijonglöörauksen sekä rentoutuksen maailmaan. Alun ehkäpä hieman skeptisetkin ilmeet osallistujien kasvoilla vaihtuivat tunnin aikana spontaaniin nauruun sekä kepeisiin tanssiaskelmiin. Kyllä liikkeellä, yhdessä tekemisellä ja asenteella on ihmeellinen voima!

Tämän jälkeen eteen astui Yrjö Mähönen aiheenaan Asahi, suomalainen terveysliikuntamuoto. Ryhmä rauhoittui kuuntelemaan Asahin taustaa ja tekemään yhdessä liikkeitä oikeanlaisen hengitysrytmin tahdissa.


Pihalla hyvästä seurasta ja letuista nauttimassa


Kaiken nauramisen, liikkumisen ja rentoutuksen jälkeen siirryttiin pihalle. Tässä vaiheessa alkoi monen mielestä itse pääasia: yhdessä ruoasta nauttiminen. Alkavan kesän kunniaksi vapaaehtoisille tarjoiltiin muurinpohjalettuja hillolla ja kermavaahdolla. Letut kuuman kahvin tai teen kaverina maistuivat erityisen hyvältä Riistavuoren kauniilla sisäpihalla, vihertyvän luonnon keskellä. Kyllä sitä kesää onkin odoteltu!Muurinpohjaletut valmistumassa

Yhteinen päivä päättyi Vapaaehtoisten lauluun. Riistavuoren vastaava ohjaaja Jukka Raitio esitti itse sanoittaman ja säveltämän laulunsa kiitoksena vapaaehtoisille. Tässä pätkä kertosäkeestä:

"Aika on lahja, ja kun sitä antaa,
se on ihan muuta kuin valuvaa santaa.
Arvokas silloin on jokainen jyvä,
hetkissä merkitys huima ja syvä."

Lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisille ja sille ajalle, jonka lahjoitatte muiden iloksi ja avuksi! Olette äärimmäisen arvokkaita ihmisiä monien asukkaiden ja asiakkaidemme elämässä.
Eevastiina kiittää Jukkaa kauniista laulusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti