keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Tervetuloa vapaaehtoistoimintaan!

Tervetuloa – kuka olet?
Koin viime viikon maanantaina (20.3.2017) itseni erittäin tervetulleeksi.
 
Miksi näin?
Aloitin työssäoppimisjaksoni Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden vapaaehtoistoiminnan yksikössä*. Opiskelen sosionomiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja tarkoitukseni on toukokuun loppupuolelle saakka työssäoppia vapaaehtoistoiminnan monimuotoisuutta.

Vapaaehtoistoiminta, mitä tämä sana tuo mieleeni?
Oikeastaan, kuten tuttu sanonta sanoo; ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Päätin siis näyttää teille ottamani kuvan taiteilemastani kellopalapelin päällisestä. Mielestäni vapaaehtoistoiminnan mahdollistat sinä ja minä. Toiminnan tärkeimpiin asioihin kuuluu vuorovaikutus ihmisten välillä ja mikä hienointa vapaaehtoistoimintaan voi osallistua ihan kaikki.
Ajattelen, että vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on, ettei kenenkään tarvitse olla yksin, yhdessä voimme toteuttaa asioita, olla ja kokea, yhteisömme voi olla perheemme ja voimme tehdä tätä kaiken ikää.
Tarkoitukseni on kirjoittaa tänne Meidän kaupunki –vapaaehtoistoiminta blogiin ikään kuin ”oppimispäiväkirjaa”, eli kokemuksistani vapaaehtoistoiminnasta ja tapahtumista kuluvan harjoitteluni aikana. Kuulen mielelläni ajatuksiasi kokemuksistani, ja halutessasi voit kommentoida ”oppimispäiväkirjaani” blogin lähetä kommentti –osan kautta.
 
Mukavaa viikkoa ja kuulemiin!
Keväisin terveisin,
Pia

*Pia suorittaa työssäoppimisjaksoaan Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden ohjauksessa. Toiminta on sisällytetty kaikkiin viraston osastoihin eikä itsenään ole oma yksikkönsä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti